THE WHARVES DEPTFORD TIMBERYARD – PLOT 02

The masterplan creates a series of new public spaces, connecting existing streets and public spaces, including Deptford Park and Pepys Park. A major new public space known as the Surrey Canal Way has been included at the heart of the scheme. This space follows the historic route of the Grand Surrey Canal, and connects northwards towards Surrey Quays.

A Design Code draws on the industrial history of the site, and aims to create a simple warehouse-like residential typology. Together with the unique public spaces designed by Vogt Landscape Architects, this approach aims to achieve a particular and appropriate sense of place

YEAR

2019

LOCATION

Timberyard Deptford

CLIENT

Land Lease

ARCHITECT

Hawkins Brown / HOK

CONTRACTOR

GCL (Ground Construction Limited)

CONSULTANT ENGINEER

Aecom

SHARE PROJECT
  • YEAR : 2019
  • LOCATION : Timberyard Deptford
  • CLIENT : Land Lease
  • ARCHITECT : Hawkins Brown / HOK
  • CONTRACTOR : GCL (Ground Construction Limited)
  • CONSULTANT ENGINEER : Aecom
  • PROJECT VALUE :

PDF's